Home

Flori Doman

Editat de Marina Neagu

Pe numele ei real Adina Butar, Aimi are 24 ani şi este noua revelaţie a muzicii dance din România şi nu numai. Originară din Deva, frumoasa artistă are la activ câteva colaborări alături de trupele Hollywood şi Puff (unde a fost colegă cu Celia). A absolvit facultatea de jurnalism şi se poate lăuda că are cinci ani de experienţă în domeniu.  A lucrat ca redactor muzical la Naţional FM şi a cochetat şi cu televiziunea, de la 16 ani. În plus, Aimi compune versuri pentru diverşi artişti, printre care şi Direcţia 5. Recent, artista a colaborat cu producătorul şi DJ-ul LLP la editarea ultimului hit, promovat de Media Pro Music prin site-ul You Tube, „Out Of My Way”.

R: În general, artiştii fac anumite sacrificii în viaţă pentru a putea face ceea ce şi-au propus.  Care sunt sacrificiile tale?

A: Nu ştiu dacă aş putea să numesc sacrificiu faptul că am lăsat aproape totul deoparte şi mi-am canalizat energia doar spre ceea ce simt eu că îmi este menit să fac. Deşi au fost momente grele, nu am îndrăznit nicio secundă să nu lupt pentru ceea ce îmi doresc. Totul se construieşte pas cu pas, cine are impresia că poţi ajunge undeva peste noapte se înşeală amarnic. Acesta e modul meu de viaţă, m-am obişnuit cu el, şi nu m-ar mai descuraja nici un obstacol, le privesc acum ca pe nişte momente care trebuie să se întâmple, gen rău necesar, pentru ca apoi să ducă la un bine nebănuit.

R: Când ai început să câştigi din muzică?

A: Primii bani din muzică i-am făcut în urmă cu opt ani, când am fost invitată la un bal de liceu, la Deva. Am fost invitaţi să cântăm – atunci eram în trupa Puff – şi ţin minte că am cântat trei cântece. Am primit fiecare 500.000, în bani vechi, deci un milion şi jumătate toţi. Am fost mulţumită deoarece erau primii mei bani din pasiunea mea: muzica. Banii câştigaţi i-am cheltuit pe înregistrări.

„Da, aş putea spune că trăiesc din muzică. Mai fac bani şi din texte şi pun şi voci pe spoturi publicitare radio.”

 R: Ştiu că ai terminat jurnalismul şi eşti înscrisă la un program de master în relaţii publice. Te-ai gândit cumva că nu o să faci suficienţi bani din muzică, aşa că te-ai orientat spre domenii mai profitabile?

A: Crede-mă că, atunci când am început să fac muzică serios, m-am hotărât să fac o carieră din asta. Nu m-am gândit la bani sau la câţi bani aş putea să fac. De la 16 până la 20 de ani am lucrat şi în radio. Dar, sincer vorbind, parcă orice altceva făceam în afară de muzică, deşi făceam foarte bine şi uşor şi radio, simţeam că nu e acel ceva ce mi-ar putea umple sufletul pe deplin. Nu vreau să fiu înţeleasă greşit, probabil dacă nu aş face muzică, aş face clar mass-media şi sunt convinsă ca aş face bine. Facultatea de Jurnalistică şi Masterul în Relaţii Publice le-am făcut de plăcere. Am ales asta pentru că muzica şi mass-media se întâlnesc mereu. Ce altceva să fii ales? Medicină? Sau drept? Nu m-ar caracteriza.

R: În momentul de faţă, trăieşti doar  din muzică sau te ocupi şi cu altceva?

A: Da, aş putea spune că trăiesc din muzică. Însă, nu sunt doar un interpret care susţine un concert şi este plătit pentru asta. Mai fac bani şi din texte şi pun şi voci pe spoturi publicitare radio.

R: Deşi ai debutat de mult, eşti considerată o voce nouă în muzica românească…

A: Pentru marele public sunt o voce feminină fresh, pentru că abia anul acesta una dintre piesele mele a fost mediatizată naţional. De fapt, a fost şi prima piesă din cariera solo, până acum am fost doar o componentă a unei trupe. Aşa cum am mai spus, nu poţi ajunge sus peste noapte, chiar dacă tu te-ai informat şi ştii că am început cariera asta de la 16 ani. Sunt opt ani de când cânt, e adevărat. Însă, aşa cum alţii fac Facultatea de Medicină pentru a profesa, aşa consider eu cei opt ani pentru mine: Facultatea mea în muzică.

Videoclip de 4.000 de euro

R: În vara trecută ai lansat, alături de producătorul LLP, Paul Vasilescu, hit-ul „Out Of My Way”. Care a fost răspunsul  publicului?

 A: Da. A avut succes. Piesa „Out of my way” a prins foarte bine publicului. Am fost uimiţi! Am fost invitaţi la toate televiziunile din ţară şi, de asemenea, am fost în topuri la cele mai mari radiouri din ţară, Kiss Fm, Radio Zu, Pro Fm, însă am avut şi succes internaţional, în Turcia, la radioul Mydonose. S-a filmat şi videoclip la piesă şi a fost susţinut de casa noastră de discuri Media Pro Music.

R: Cine a regizat videoclipul şi cât a costat?

A: Mihnea De Vries a fost regizor. S-a filmat în două zile, în două locaţii diferite, pe lângă Alba Iulia şi Timişoara. Bugetul videoclipului a fost de 4.000 de euro. Costa mult mai mult însă a fost un buget de criză. Din aceşti bani, a trebuit să plătim 500 de euro un balon cu aer cald şi un paramotor cu care s-a filmat totul din aer. Pot spune că este primul videoclip realizat de Mihnea în care s-a filmat din aer.

R: De curând, ai filmat un nou videoclip în Istanbul împreună cu Emrah Is, unul dintre cei mai cunoscuţi DJ-ei din Turcia. Cum s-a întâmplat?

A: Hai să-i spunem noroc. Însă eu definesc norocul astfel: atunci când pregătirea se întâlneşte cu oportunitatea. 

R: Primul videoclip l-ai filmat în ţară, iar următorul în străinătate. Care a fost mai costisitor?

 A: În străinătate, pentru că mai intră şi costurile de deplasare, bilete de avion, cazare, etc. Al doilea videoclip e filmat tot cu o echipă din România, în regia lui Alex Ceauşu şi realizat cu ajutorul celor de la Unilife Records.

R: Cât a costat ?

A: Sincer nici nu ştiu. Cred că în jur de 6.000 de euro.

R: Mai urmează şi alte colaborări cu Emrah Is?

A: Da, deja lucrăm la următoarea piesă împreună. Şi vom avea şi o bună colaborare pe partea de evenimente, el ca dj, eu ca solistă. Primul eveniment împreună a fost de Revelion, anul acesta, în Istanbul.

Fotografii: Arhiva personală a lui Aimi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s